Een uitvaartverzekering; minder zorgen en meer innerlijke rust

Denken aan je uitvaart; niet bepaald een vrolijke gedachte, al is het niet onbelangrijk hier even bij stil te staan. Frequent komen we wel in contact met het overlijden van een dierbare in familie of kennissenkring. De zorg rond de regeling van een uitvaart kan troost bieden aan de nabestaanden maar vaak zorgen de administratieve en financiële beslommeringen ervoor dat er geen tijd rest om het verdriet te verwerken. Hierdoor is het oh zo belangrijk om hier even aan te denken en uw uitvaart te regelen volgens uw eigen wensen en er voor te zorgen dat uw nabestaanden zich bij uw overlijden geen financiële zorgen dienen te maken.

Dit kan met de uitvaartverzekering. Het principe van een uitvaartverzekering is dat er bij overlijden van de verzekerde een verzekerd kapitaal ter beschikking is om uw volledige begrafenis te verzorgen. Verder is de uitvaartmaatschappij gespecialiseerd in de behartiging en de regeling van alle beslommeringen rond de begrafenis.

Wat kost een begrafenis vandaag?

Gemiddeld kost in ons land een standaard uitvaart tussen de € 3.000 en de € 5.000, afhankelijk van de keuze tussen begrafenis of crematie. Wens je aanvullend nog een koffietafel of bloemen of allerlei andere extra’s, dan loopt dit al snel op tot € 7.000- € 8.000.

Wat kost een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering stel je op volledig naar uw eigen wensen en budget.  Met behulp van een checklist kunnen enkele mogelijkheden gesimuleerd worden.  De premie is afhankelijk van je leeftijd bij afsluiten, het verzekerd bedrag en de looptijd van de premiebetaling die je zelf kan bepalen. Meestal wordt gekozen voor een maandelijkse premiebetaling. Er bestaat ook de mogelijkheid om een eenmalige storting van premie te doen, m.a.w. een koopsom. 

Waarom heb ik een uitvaartverzekering nodig?

  • de financiële zorgen bij uw nabestaanden wegnemen als u komt te overlijden. Zo moeten zij uw begrafeniskosten niet uit eigen zak betalen
  • de regeling van uw uitvaart zal volledig verzorgd worden naar eigen wensen
  • een levenslange dekking en dit vanaf betaling van de eerste premie,
  • de inwonende kinderen jonger dan 18 jaar zijn automatisch en gratis meeverzekerd
  • de repatriëringskosten bij overlijden in het buitenland zijn eveneens verzekerd
  • de zorg rond de regeling van je uitvaart uit handen te nemen van uw nabestaanden

Wat met het fiscale luik van een uitvaartverzekering?

Jammer genoeg is een uitvaartverzekering niet fiscaal aftrekbaar. Maar er zijn ook geen successierechten noch belastingen verschuldigd op de uitbetaling. In de premie is er een taks verrekend van 2%.

Valt een uitvaartverzekering onder de medische acceptatie?

Bij het afsluiten van dit soort van verzekeringen is een medische gezondheidsverklaring nodig. Na goedkeuring van de maatschappij voor acceptatie, kan u genieten van de volledige dekking bij overlijden.

Dela

U ziet dat deze verzekering u het levenseinde een stuk gemoedelijker kan maken en u kan ontzorgen voor wat betreft uw overlijden en de daarmee gepaarde kosten en zorgen.
Spreek er daarom zeker eens met ons over bij een volgend bezoek of afspraak. Wij maken samen met u graag een op maat gemaakte berekening van uw plan.

Wilt u liever online al eens een simulatie maken? Dat kan via deze link.

Voor uitvaartverzekering werkt ons kantoor samen met de maatschappij ‘DELA’.

 

 

Plaats een antwoord